Sunday, March 20, 2011

www.mozinet.hu - mozi, filmek, kritikák

Holnap kerül mozikba a tengerentúlon Neil Burger thrillere, a Csúcshatás, melyben egy író egy olyan drogra talál rá, melynek segítségével emberfeletti képességei lesznek. A mágus rendezőjének legújabb filmjében Bradley Cooper mellett többek között Robert De Niro szerepel még.

Szintén izgalmas alkotásnak ígérkezik Az igazság ára című dráma is, melyben egy los angelesi ügyvéd (Matthew McConaughey) olyan megbízást kap, melynek során veszélybe kerül addig viszonylag nyugalmasnak tűnő élete. Brad Furman drámája Michael Connelly regényéből készült, aki többek között a Clint Eastwood által rendezett Véres munka alapjául szolgáló regényt is írta.

Greg Mottola Paul című filmje is a héten kerül mozikba, melyben két brit képregényrajongó amerikai kalandjait követhetjük nyomon, akik útjuk során egy földönkívüli lénybe botlanak. Miközben szövetségi ügynökök elől menekülnek, különböző komikus szituációkba keverednek a Simon Pegg és Nick Frost játszotta karakterek.

Thomas McCarthy, akinek előző filmje, az Állomásfőnök a fesztiválok kedvence volt, újabb vígjátékkal jelentkezik, melyet a Sundance Filmfesztiválon láthatott előszőr az amerikai közönség. A Win Win főszereplője egy csüggedt ügyvéd (Paul Giamatti), aki az iskolai birkózó csapat edzőjeként is próbálja megállni a helyét. Amikor egy új fiú kerül a csapatba, új értelemet nyer az élete, az öröm azonban nem tart sokáig.

Végül pedig itt van Jim Kohlberg első játékfilmje, az igaz történeten alapuló The Music Never Stopped, melynek alapja annak az Oliver Sacks-nak az esszéje, akinek regényéből az Ébredések készült, a film címét pedig egy Grateful Dead szám adta. A film egy apa-fiú kapcsolatot mutat be, melyben fontos szerepet játszik a zene is. Henry, akit a főleg tévésorozatokból ismert J.K.Simmons alakít, a zene segítségével próbálja újra megtalálni a hangot fiával, aki agydaganata miatt képtelen új emlékek tárolására. Egyetlen lehetősége a zene, mely által képes újraélni az emlékeit és megtalálni helyét a világban.

Source: http://www.mozinet.hu

No comments:

Post a Comment